Voor een visitekaartje op de eerste rij

2018 / 2023

Dit project, “voor een visitekaartje op de eerste rij!”, gaat over fair practice voor makers in de culturele sector. Wel 165 cultuurmakers maakten een creatieve bijdrage ter grootte van een visitekaartje om een statement te maken tegen de onderbetaling van kunstenaars.

Alle bijdrage zijn gebundeld in een boek, het boek is op 4 juni 2021 overhandigd aan de nieuwe Tweede Kamerleden en daarmee geven we figuurlijk ons visitekaartje af in Den Haag op het Binnenhof. Er zijn ook ansichtkaarten gedrukt.

De ‘visitekaartjes’, (unieke miniatuurkunstwerkjes) worden tentoongesteld. In 2022 is de Fair Practice Code Tour – Hét visitekaartje voor de culturele sector door Limburg met exposities in Maastricht, Sittard, Roermond en Venlo.
In mei 2022 waren ze ook nog te zien bij Rozet in Arnhem. De allerlaatste expositie was in september – oktober 2023 in de HUB in Kerkrade.

Ga naar de submenu’s om veel meer te lezen over dit project.

agenda

2023
Limburg, in de HUB in Kerkrade, expositie van alle bijdragen en een passend programma over fair practice. Opening op donderdagavond 7 september en finissage op donderdag 26 oktober 2023.

2022
Limburg, Maastricht, Sittard-Geleen, Roermond en Venlo, Fair Practice Code Tour – Hét visitistekaartje voor de culturele sector. Expositie van alle bijdragen en presentatie en paneldiscussie over fair practice.
Arnhem, Rozet, expositie van alle bijdragen en discussie over fair practice.

2021
Den Haag, 4 juni, uitreiking boek ‘voor een visitekaartje op de eerste rij!’ tijdens besloten bijeenkomst van de creatieve en culturele sector in Nieuwspoort aan de leden van de Tweede Kamer.
Maastricht, in april publicatie boek ‘voor een visitekaartje op de eerste rij!’.

2020
Utrecht, 21 september, presentatie “voor een visitekaartje op de eerste rij” tijdens ledendag van de Kunstenbond afdeling Beeldend.
Venray, 5 februari, presentatie over “voor een visitekaartje op de eerste rij” tijdens het Kunstenaarscafé ‘(Un)fair practice’ in de creatieve sector, georganiseerd door Cultura Venray.

2019
Maastricht, 5 & 6 maart, presentatie bijdragen “voor een visitekaartje op de eerste rij”, Tubastraat 14.

2018
Heerlen, 7 november, Art Talk en presentatie bijdragen “voor een visitekaartje op de eerste rij” tijdens netwerkdag bij SCHUNCK, georganiseerd door het Huis voor de Kunsten Limburg.