Nutteloze bouwwerken

presentaties in de oude orgelfabriek in Heythuysen, Vuurol en Kunstsmullen Heeze.

Als ik een praktische oplossing zoek voor de uitvoering van installaties, ontstaan er vaak nieuwe ideeën.  Mijn vastgegroeide “Huis” in in de tuin van Lukas en Marion op het Plateau van Margraten (Wolfshuis) kan ik niet meer verplaatsen. Hoe handig zou het zijn om een installatie te maken die ik als een tent overal mee naartoe kan nemen. Als kunstenaar voel ik me toch al een eeuwige verhuizer die met al haar hebben en houwen van project naar project struint. De éne keer voor een installatie, de andere keer voor een expositie, vervolgens weer naar een land-art-project en ga zo maar door. Licht, flexibel en demontabel lijken dus de oplossing voor mijn gewiekste plannen voor nieuwe projecten in 2019 en daarna: Zeefgaas, garen en ritssluitingen! Met dit materiaal ga ik tenten maken die ik overal in en uit elkaar kan ritsen om op te zetten en af te breken.

Een tijdje geleden kreeg ik een oude naaidoos met onder anderen wat oude ritssluitingen. Mooi! Via de sociale media stelde ik de vraag of anderen er wellicht ook nog hebben en of ze die aan mij willen schenken, omdat ze ze zelf toch niet nodig hebben. Ondertussen heb ik er al heel wat gekregen.

Dat bracht mij op het idee om alle donateurs aandeelhouder te maken. Als ik werk verkoop met jouw ritssluiting erin, krijg je van mij € 0,10 per centimeter. Dus als jouw aandeel 1 meter ritssluiting is, krijg je van mij € 10 bij verkoop van het werk.

Toegegeven, verzilvering van je aandeel is niet gegarandeerd. Kunst wordt helaas nog maar al te vaak enkel als een visitekaartje gezien. Het is dan ook geen korte-termijn-denken. Met je milieuvriendelijke lange-termijn investering in mijn werk loop je echter ook geen enkel risico dat je verlies lijdt. Dat kun je zeker niet van elke belegging zeggen. En dat met kunst! Wie had dat gedacht? Ondertussen zal ik langzaam maar zeker, als een nomade, de kunstwereld met mijn tenten veroveren.

Dus! Heb je ergens ongebruikte ritsen liggen? Ligt er nog een tent op zolder die toch zo lek is als een mandje of een kapotte slaapzak? Alle ritsen zijn welkom: hele lange, korte, gekleurde, rechte of met een bocht… Neem gerust contact met mij op.

Nutteloze Bouwwerken in Wittem


Nutteloze Bouwwerken in de orgelfabriek


Nutteloze Bouwwerken op Vuurol