initiatieven

Voor een visitekaartje op de eerste rij

2018 / 2023

Dit project, “voor een visitekaartje op de eerste rij!”, gaat over fair practice voor makers in de culturele sector. Wel 165 cultuurmakers maakten een creatieve bijdrage ter grootte van een visitekaartje om een statement te maken tegen de onderbetaling van kunstenaars.

Alle bijdrage zijn gebundeld in een boek, het boek is op 4 juni 2021 overhandigd aan de nieuwe Tweede Kamerleden en daarmee geven we figuurlijk ons visitekaartje af in Den Haag op het Binnenhof.

De ‘visitekaartjes’, (unieke miniatuurkunstwerkjes) worden tentoongesteld. In 2022 was de Fair Practice Code Tour – Hét visitekaartje voor de culturele sector door Limburg met exposities in Maastricht, Sittard, Roermond en Venlo.


Kunstsymposium Oogsten

2017

Kunstsymposium ‘Oogsten’, 10 tot en met 17 april 2017, evenement op het Plateau van Margraten georganiseerd door de initiatiefnemers Wanda Reiff en Natascha Waeyen, medeorganisatoren Zinze Siegerink, Titia Eggen, Jos Wachelder en Willem Jansen. Tijdens dit Symposium werkten en discussieerden 14 vrouwelijke kunstenaars in de leeftijd van 25 tot en met 90 jaar 8 dagen lang, terwijl bachelor- en master-studenten van de universiteit Maastricht met hen in gesprek gingen en onder leiding van Prof. Aagje Swinnen onderzoek deden naar gender and aging in de culturele sector.