The Floral Album

Flower Art Museum Aalsmeer

Groepsexpositie in het Flower Art Museum in Aalsmeer, 4 juni – 14 augustus 2022. Een initiatief van Corry Zwart.

Collega Corry Zwart vroeg mij om deel te nemen aan haar project: the-floral-album. Ze stuurde mij een foto van haar werk om op te reflecteren. Deze uitdaging ben ik aangegaan en ik dat was geen gemakkelijke! Maar wel één waar ik met veel plezier aan heb gewerkt.

the making of…

Het resultaat is dit werk, getiteld Blooming, de afmetingen zijn 69 x 79 x 25 cm en het is gemaakt van metalen zeefgaas en garen.

Erachter het werk waarop ik reflecteerde van Corry Zwart.

Behalve reflecteren op haar werk en toegevoegd worden aan het digitale fotoalbum groeide dit uit tot een veel groter project van Corry. Het resulteerde in een grote groepsexpositie in het Flower Art Museum in Aalsmeer. De expositie werd uitgebreid met andere werken van de deelnemnde kunstenaars en Corry zocht bij elk werk een foto uit haar oeuvre om erop te reflecteren.

Samen met  ‘voordekunst’ hebben we een succesvolle crowdfund gedaan. Via www.voordekunst.nl/projecten/corry-zwart-the-floral-album kun je er alles over horen en lezen. Iedereen die een steen(tje) heeft bijgedragen en daarmee haar en mij en alle andere kunstenaars hebben gesteund, dank ik voor het mogelijk maken van deze prachtige gezamenlijke expositie!